Öğretim Üyemiz “Adnan Menderes ve Beyaz İhtilal” Programına Katıldı

15.09.2022
Üniversitemiz Adnan Menderes Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü, Söke İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Akkoyun’un katılımıyla ‘Adnan Menderes ve Beyaz İhtilal’ konulu program TVDEN ekranlarında izleyici ile buluştu.

Prof. Dr. Akkoyun programda, Adnan Menderes’in ailesi, çocukluğu, eğitim-öğretim hayatı, yetişmesi, Milli Mücadele faaliyetleri ve hukuk tahsili hakkında bilgi verdi.

Merhum Başvekil Adnan Menderes’in gençliği, demokrasi, eğitim, Köy Enstitülerinin fonksiyonu konularını izleyicilerle paylaşan Prof. Dr. Akkoyun, Kıbrıs’ta Millî Mukavemet Teşkilatı’nın kuruluşu, Ege Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Karadeniz Teknik Üniversileri’nin açılmasında Adnan Menderes’in katkısı ve basın ile ilişkisi, Türk Sinemasının gelişimi gibi konularda da izleyicileri bilgilendirdi.