Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyemiz, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Kapsamında Ödüle Layık Görüldü

28.12.2023
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri kapsamında Sağlık Bilimleri Alanında Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (TÜBA-GEBİP) çerçevesinde, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özge Çevik ödüle layık görüldü.

Tıbbi Biyokimya alanındaki çalışmaları ile ödül almaya hak kazanan Prof. Dr. Özge Çevik, “2023 yılı TÜBA-Üstün Başarılı Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülünü 100. yılında Cumhurbaşkanlığı külliyesinde düzenlenen törenle, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından almak onur vericiydi. Dünyaya ve insanlara karşı olan sorumluluk bilinci ile bilimsel çalışmaların paylaşılması ve daha fazla insana ulaşması bilim insanlarının önceliği olmalıdır.  TÜBA-Akademi ve TÜBİTAK’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Prof. Dr. Özge Çevik’i başarısından dolayı tebrik ederek, “Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri kapsamında ödüle layık görülen Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Özge Çevik’i kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Öğretim üyemizi tebrik eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN