Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyelerimizin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

27.12.2023
NDU2023 yılı 3. döneminde 2237 Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında sunulan Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Kırmacı’nın yürütücüsü olduğu “Türkiye Karayosunları I (Kserofitikler)” başlıklı eğitim projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Özenoğlu, Buharkent Meslek Yüksekokulu (MYO) Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mithat Evrim Demir ve Öğr. Gör. Dr. Gözde Aslan’ın düzenlenmesinde görev aldığı projede, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Erdağ, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tülay Ezer ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Karabacak eğitmen olarak görev alacak.

6-9 Şubat 2024 tarihleri arasında 4 gün olacak şekilde planlanan ve bu kapsamında 20 katılımcıya karayosunlarının kurakçıl grupları ile alakalı uygulamalı eğitim verilecek olan projede, öncelikle biyoloji bölümlerinin botanik ana bilim dallarında eğitim gören lisansüstü öğrencilere yer verilecek. Projeye yeterli sayıda lisansüstü başvurusunun olmaması durumunda, Biyoloji bölümlerinin 3 ve 4 sınıf öğrencilerİ kabul edilecek.

Adaylar, projenin detaylarına http://www.karayosunuokulu.com.tr internet sayfasından ulaşılabilecek.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN