Öğretim Üyelerimizin Projeleri TÜBİTAK Tarafından Desteklenmeye Hak Kazandı

01.12.2016
Üniversitemiz öğretim üyeleri 2016 birinci ve ikinci dönemde toplam 7 proje ile TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sema Ertuğ, “Blastocystis Suşlarının  Genotiplerini Belirlemek için Çoklu Mikrosatellit Dizilerinin Geliştirilmesi ve Aydın'da İzole Edilen Suşların Genetik Çeşitliliğinin Belirlenmesi” projesiyle, Prof. Dr. Bülent Bozdoğan  “Eksfoliatif Toksin Genlerinin Klonlanması ve Toksin Ekstraktının  Psoriasis Oluşturulmuş Farelerdeki   Etkisinin Araştırılması” projesiyle, Prof. Dr. Hatice Ertabaklar "Aydın'da İzole Edilen Trichomonas Vaginalis Suşlarının Polimorfik Mikrosatellit Lokusları Kullanılarak Genotiplendirilmesi Ve Genotiplerle TVV (Trichomonas Vaginalis Virus) Enfeksiyonu Ve Patojenite İlişkisinin Araştırılması" projesiyle, Üniversitemiz  Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Cengiz Özarslan “Kombine Haşhaş Hasat Makinasi Prototipinin Geliştirilmesi” projesiyle, Üniversitemiz  Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri  Prof. Dr. Selçuk Hazır" Xenorhabdus ve Photorhabdus Bakteri Sekonder Metabolitlerinin İnsan Parazit Protozoon’lar üzerindeki etkinliğinin araştırılması" projesiyle,  Prof. Dr.  Muhammet Günay “N-heterosiklik  Karben (NHC) Ligandları ile Kararlılaştırılmış Metal Nanopartiküllerin (Metal: Pd, Ru) Sentezi, Karakterizasyonu ve Kataliz Uygulamaları” projesi, Prof. Dr. Oğuz TÜRKOZAN "Yeşil Deniz Kaplumbağasında (Chelonia mydas) Çoklu Babalık"projesiyle, Doç. Dr. Ethem Aktürk “Grafin ve MoS2 Yapılarıyla Desteklenmiş Fosfor Yongaların Mekaniksel ve Elektriksel Özellikleri” projesiyle, Üniversitemiz   Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilal Şahin Nadeem “Yakıcılık Hissi Baskılanmış Kapsaisin Mikropartiküllerin  Üretimi ve Ürün Stabilitesinin Belirlenmesi” projesiyle,  Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Dr. Mehmet Gültekin "Akut İshalli Neonatal Buzağılarda Plazma Sitrulin Konsantrasyonunun Değerlendirilmesi" projesiyle, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yalçın Özdemir "Mizaç Temelli Müdahale Programının 5-9 Yaş Grubu Çocukların Kendini Kontrol Ve Sosyal/Duygusal Davranışları Üzerindeki Etkisi" projesiyle,TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Yaptıkları çalışmalar ve bilime katkılarından dolayı öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.