Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyelerimizin Kitabı Yayımlandı

08.01.2020
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası Finansman Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Metin Dam’ın editörlüğünü yaptığı ‘Gündem Çevre Disiplinlerarası Bir Bakış’ adlı kitap yayımlandı.

Üniversitemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Fatma Neval Genç, Prof. Dr. Emine Didem Evci Kiraz, Dr. Öğretim Üyesi Şaban Ertekin, Dr. Öğretim Üyesi Şahin Bulut, Dr. Öğretim Üyesi Yelda Özlem Kölgelier ve Araş. Gör. Pelin Bilgin Kahveci’nin bölüm yazarlığı yaptığı kitapta, sürdürülebilir bir dünya için küresel iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında çevrenin korunması, çevre bilincinin geliştirilmesi, çevre eğitiminin yaygınlaştırılması ve tüm disiplinlerde çevrenin ortak bir gündem olması amaçlanıyor. Bu bağlamda kitapta; alanlarında uzman akademisyenler tarafından (Tarih, Ekonomi, Kamu Yönetimi, Maliye, Sağlık, Finans, İletişim) uzman görüşlerle çevre konusu ele alınıyor.

Dokuz bölümden oluşan kitapta; çevre tarihi, küreselleşme, çevre kirliliğini azaltmaya yönelik araçlar ve politikalar, çevre mevzuatı, çevre vergileri, çevre sağlığı, çevre finansmanı, sosyal sorumluluk ve dünya medyasında çevre konuları işleniyor.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN