Öğretim Üyelerimizin Editörlüğünü Yaptığı Kitap Yayımlandı

16.04.2019
Üniversitemiz Fen - Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Akdeniz ile Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sedat Akkurnaz'ın editörlüğünü yaptığı “Aydın'da Bir Dünya Kültür Mirası: LATMOS” adlı kitap yayımlandı.

Uzun yıllarını Latmos (Beşparmak) Dağları'ndaki kültürel zenginliklerin keşfedilmesine adayan ünlü Alman Bilim İnsanı Dr. Anneliese Peshlow'a ithaf edilen kitabın Aydın bölümü, Arş. Gör. Arzu Özver, Arş. Gör. Nihan Aydoğmuş ve Arş. Gör. Nihal Akıllı'nın da dahil olduğu beş akademisyen tarafından kaleme alındı.

Toplam beş bölümden oluşan kitap,  Bafa (Çamiçi) Gölü ve Latmos (Beşparmak) Dağları'nın tarih öncesi dönemlerden Antik Çağ sonuna kadar arkeolojik zenginliklerini ele alınıyor. Aydın ve Muğla il sınırları içerisinde yer alan Latmos ve çevresi tarihin farklı dönemlerine ait kültürel kalıntıları barındırmasının yanı sıra botanik ve zoolojik açıdan da ender türlere sahip özgün bir coğrafya olmasıyla da dikkat çekiyor.