Öğretim Üyelerimizin Editörlüğünü Yaptığı Kitap Yayımlandı

04.05.2018
Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Zekiye Karaçam, Doç. Dr. Ayden Çoban ve Doç. Dr. Ayten Taşpınar’ın editörlüğünü yaptığı “Temel Ebelik Uygulamaları Rehberler ve Değerlendirme” adlı kitap yayımlandı.

Ebelik eğitimi alan öğrencilerin eğitimine yönelik hazırlanan kitap, çalışan ebeler, hemşireler ve öğrenci hemşirelerin de yararlanabileceği nitelikte olup  alanında uzman 14 yazar tarafından kaleme alındı. Altı bölümün yer aldığı kitap, her bir temel ebelik uygulamasına ilişkin genel bilgileri, konu ile ilgili kanıta dayalı uygulamaları, öğrenim hedeflerini, uygulama basamaklarını ve değerlendirmeyi, öğrencinin kendi deneyimlerine ilişkin görüşü, akran değerlendirmesi, öğretim elemanının öğrenciye ilişkin görüşlerinin yer aldığı form ve uygulamayı içeren resimlerden oluşuyor.