Öğretim Üyelerimizin Çevirilerinin Yer Aldığı Kitap Yayımlandı

15.11.2015
Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Fevzi Bardakçı ve Prof. Dr. Celal Ülger editörlüğünde Ekim 2015’te yayımlanan “ Genomlar 3” çeviri kitabı, Nobel Yayıncılık tarafından basıldı.

Genomlar 3’e yedi farklı üniversiteden bilim insanı çevirileriyle katkı sağlarken, kitapta Üniversitemizden Prof. Dr. Fevzi Bardakçı, Prof. Dr. Celal Ülger ve Doç. Dr. Halil Bıyık’ın birer bölüm çevirisi yer alıyor.

Genetik Mühendisliği, Modern Biyoteknoloji, Rekombinant DNA teknolojisi gibi Moleküler Genetiğin birçok uygulama alanına yönelik güncel bilgileri içeren kitapta, genomlarla çalışma,  genomların anatomileri, işleyişi, evrimi ile genomların nasıl replike olduğu konularına yoğunlaşılmış. Genomlar 3, başta Biyoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik, Biyokimya ve Biyomühendislik olmak üzere Tıp, Eczacılık, Ziraat, Veterinerlik, Gıda gibi alanlarda öğrenim gören lisans ve yüksek lisans öğrencileri için yararlı bir ders ve başvuru kitabı niteliğinde.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.