Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyelerimizin Bu Yılki 2. TÜBİTAK Projesi Kabul Edildi

13.12.2022
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri bölümü öğretim üyeleri tarafından Eylül ayında gerçekleştirilen “Ortaokul Öğrencileri İçin Eko-Matematik’’ Projesi’nin ardından aynı yıl içerisine gerçekleştirilecek “Matematikçi Gençler Yeşil STEM Projesi Hazırlıyor” başlıklı proje de TÜBİTAK tarafından Bilim ve Toplum Programları bünyesindeki Matematik Yılı Özel Çağrısı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özen Ünal’ın üstlendiği projede, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ersen Yazıcı, Dr. Öğr. Üyesi Serhan Ulusan, Arş. Gör. Dr. Emrah Hiğde, Dr. Öğr. Üyesi Hediye Can, Dr. Öğr. Üyesi Nurtaç Üstündağ Kocakuşak araştırmacı olarak yer aldı.

 

Proje kapsamında Aydın’da Fen Lisesi ve proje okulu gibi nitelikli okullarda öğrenim gören dokuzuncu sınıf 30 öğrenciye yönelik eğitimler güncel çevre sorunları, fraktal geometri ve uygulamaları, matematiksel modelleme yoluyla yeşil STEM, dijital teknolojilerin çevre sorunlarını çözmedeki rolü, mühendislik temelli yeşil teknolojiler, çevre sorunlarına yönelik matematik temelli proje geliştirme, matematik projeleri geliştirme gibi konular ele alınıp bir haftalık STEM eğitimi kampı düzenlenmesi kararı alındı.

 

Matematik etkinliklerinin; çevre eğitimi, mühendislik eğitimi, teknoloji eğitimi, fen bilimleri ve sanat gibi konularla birlikte ele alınarak disiplinlerarası bir yaklaşım izlenecek eğitimlerde; Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hilal Aktamış, Prof. Dr. Hatice Özenoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Hanife Can Şen, Dr. Öğr. Üyesi Fulya Torun, Dr. Öğr. Üyesi Ahu Simla Değerli ile Arş. Gör. Dr. Yıldız Yıldırım Görgülü; Fen Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Aziz Avcı, Prof. Dr. Ömer Barış Üzüm, Doç. Dr. Fatih Ersan, Dr. Öğr. Üyesi Korhan Günel, Dr. Öğr. Üyesi Okan Arslan ile Dr. Öğr. Üyesi Süleyman Güler; Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekçi ile öğretim üyelerinden Doç. Dr. Mustafa Asker; Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Didem Evci Kiraz da proje eğitmenleri arasında yer aldı. Üniversitemiz dışında Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Melike Yiğit Koyunkaya ve Pamukkale Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Çağlar Naci Hıdıroğlu ve Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerinden Dr. Selçuk Yusuf Arslan da projeye eğitmen olarak destek verenler arasında bulunuyor.




+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN