Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyelerimiz Dünyanın En İyileri Listesinde Yer Aldı

09.10.2023
Üniversitemiz Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Yüksel, Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Bozkurt, Fen Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kubilay Güçlü, Prof. Dr. Ethem Aktürk ve Doç. Dr. Fatih Ersan ve Ziraat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Akpınar, dünyanın önde gelen üniversitelerinden Stanford Üniversitesi (Amerika Birleşik Devletleri) ve Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından hazırlanan dünyanın en iyi bilim insanlarının yer aldığı listeye girdi.

"Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesine giren öğretim üyelerimiz, Prof. Dr. Yüksel, Prof. Dr. Bozkurt, Prof. Dr. Güçlü, Prof. Dr. Aktürk, Doç. Dr. Ersan ve Dr. Öğr. Üyesi Akpınar, kendileri ve Üniversitemiz adına büyük bir gurur yaşadıklarını ifade etti.

Stanford Üniversitesince yayımlanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinin  %2'lik sıralamasında yer alan öğretim üyelerinin yapmış oldukları çalışmalar; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılarak sıralanıyor.

Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim görmüş ve kariyer yapmış, dünya standartlarında eğitim verilen güçlü bir kadro tarafından yetiştirildiğini belirterek akademisyenleri tebrik eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “ADÜ Ailesi olarak bilgiye ulaşmak için sürekli üreten ve yeninin peşinden koşan bir politikamız var. Üniversitemiz, yakaladığı başarıların tamamını daha ileri taşıyacaktır. Bu konuda hem akademisyenlerimizin azmine hem de motivasyonlarına güvenimiz tamdır. Ulusal ve uluslararası alanlardaki bilimsel çalışmalarıyla Üniversitemizin bilinirliği ve sıralama indekslerindeki performansını artıran değerli akademisyenlerimizi kutluyorum, çalışmalarının başarılı olmasını ve artarak devam etmesini diliyorum. Bilmeye ve bilgiye duyduğumuz bu ihtiyacı akademik seviyedeki çalışmalarla karşılamak ve güvenilir yöntemlerle elde edilen sonuçları insanlığın faydasına toplumla paylaşmak için gayret gösteren siz değerli hocalarımızı şahsım ve kurumum adına tebrik ediyorum.” dedi.

Öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

 Listeye linkten ulaşabilirsiniz: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN