Öğretim Üyelerimiz Covid-19 Aşısı Planlama Toplantısına Katıldı

04.01.2021
Üniversitemiz Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Pınar Okyay ve Prof. Dr. Filiz Abacıgil, Covid-19 aşılamasının ilimizdeki planlanması için 29 Aralık 2020 tarihinde gerçekleşen toplantıya katıldı.

Toplantıya, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Efeler Belediyesi, Aydın Diş Hekimleri Odası, Aydın Eczacı Odası, Aydın Tabip Odası, Aydın Veteriner Hekimleri Odası, Aydın Aile Hekimleri Derneği temsilcileri katıldı.

COVID-19 aşılamasının ilimizdeki planlaması ile ilgili yapılması gerekenler, olası sorunlar ile ilgili alınması gereken önlemlerin görüşüldüğü toplantıda,  farklı kurum ve kuruluşların sürece katkı vermek ile ilgili olanakları değerlendirildi.

Toplantıda; İlimizde COVID-19 aşılama sürecinin bilimsel ve etik ilkeler doğrultusunda, iş birliği ve eşgüdümle yürütüleceği belirtilerek halkımızın sağlığı adına etkili ve güvenli bir COVID-19 aşısının en kısa zamanda ulaştırılması önceliği ile hareket edileceği ifade edildi.