Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Üyelerimiz Amerika’da Prof. Dr. Aziz Sancar ile görüştü

13.06.2016
TÜBİTAK bursuyla Kuzey Karolayna’da Wake Forest Üniversitesi Tıp Fakültesi Kanser Biyolojisi Bölümü’nde bulunan Üniversitemiz Öğretim Üyeleri, Yrd. Doç. Dr. Seda Örenay Boyacıoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Olcay Boyacıoğlu, 11 Haziran 2016 tarihinde Nobel Ödüllü Kimya Profesörü Prof. Dr. Aziz Sancar ve eşi Prof. Dr. Gwen Sancar’ı ziyaret etti.

Adnan Menderes’in memleketini, üniversiteyi görmek isterim

Görüşmede öğretim üyelerimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın Üniversitemiz adına verdiği tebrik plaketini Prof. Sancar’a takdim ederek, Üniversitemize davet ettiler. Daha önce hiç Aydın’a gelmediğini belirten Sancar çifti, nazik davet için teşekkür ederek önümüzdeki 1 yıl içinde bilimsel çalışmalarına hız vermek istediklerini söyledi. Prof. Sancar tarihi ve turistik açıdan zengin bir şehir olan Adnan Menderes’in memleketi Aydın’ı ve adını taşıyan üniversiteyi görmek istediğini, özellikle de dünyaca meşhur Aydın İncirinin de tadına bakmak için daveti seneye değerlendirebileceklerini söyledi.  

Çalışma genetik değil bir gelenek

Samimi bir sohbet ortamında geçen görüşmede öğretim üyelerimiz Sancar çifti ile Nobel ödülünden, Sancar’ların yakın zamanda Türkiye’ye yaptıkları 3 haftalık ziyarete kadar birçok konuda konuşma fırsatı buldu. Sancar Ailesinin yakın zamanda Türkiye’ye gerçekleştirdikleri gezide kendisini en çok etkileyen durumun ilköğretim öğrencilerinin kendisine gösterdiği ilgi ve alaka olduğunu belirten Prof. Dr. Sancar, çalışmanın genetik olmadığını, bir gelenek olduğunu vurgulayarak başarıya ulaşmak için çalışmayı bir gelenek haline getirmemiz gerektiğini söyledi.

Üniversitemizin davet mektubunu kendi evlerinde saklayacaklar

Yaklaşık 2 saat süren ziyarette Sancar çifti, öğretim üyelerimizi Karolina Türk Evi’nde de konuk ettiler. Kendilerine gelen her davetin özel olduğunu belirten Prof. Dr. Sancar, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’dan aldıkları davet mektubunu bizzat kendi evlerinde saklayacaklarını söyledi. Yakın bir süre içinde ‘Türk Evi’ bina projesini daha da büyüterek Amerika’da Türk Kültürünü ve kültürümüze ait birçok öğeyi etkinliklerle tanıtmak istediklerini belirten Prof. Dr. Sancar, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN