Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Elemanlarımızın Proje Sonuçları Kitaplaştırıldı

25.04.2018
Proje ekibinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümünden Doç. Dr. Özkan Eren, Dr. Yelda Emek ve Biyolog Muhyettin Şentürk'ün yer

aldığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında imzalanan ikili iş birliği protokolü ile  yürütülen “Aydın Gaşağı (Rhaponticoides mykalea (Hub.Mor.) M. V. Agab. & Greuter) Aydın İli Tür Eylem Planı” isimli proje tamamlanarak, proje sonuçları kitap olarak basıldı. 

Basılan kitabın, tür ile ilgili farkındalık yaratması adına ilgili Bakanlığa, ilgili Bölge Müdürlüklerine, Kuşadası Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığına, Üniversitelere ve paydaş kurumlara dağıtımı gerçekleştirildi.

Kitap içerisinde kritik tehlike altında olan bu türün biyolojik, ekolojik ve fizyolojik özellikleri, türü tehdit eden faktörler ve türün korunmasıyla ilgili önümüzdeki beş yıl (2018-2022) içerisinde yapılması planlanan çalışmalar (Tür Koruma Eylem Planı) yer alıyor. Eser, Tür Eylem Planı olmasının yanı sıra, Tülüşah (Rhaponticoides) cinsi ve Aydın Gaşağı türü için kaynak bir kitap değeri taşıyor. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN