Öğretim Elemanlarımız, Ülkemizi ve Üniversitemizi Polonya’da Temsil Etti

09.10.2024
Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı Geleneksel Türk Müziği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Onurcan Kaya, Öğr. Gör. Dr. Osman Fethi Ark ve Eğitimi Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Çağdaş Akıncı, Polonya Zakopane’de 55.si düzenlenen “International Festival of Highland Folklore” adlı yarışmaya katıldı.

Dr. Osman Fethi Ark’ın müzik düzenlemelerini yaptığı İzmir Kordon Folklor Araştırmaları Derneği Halk Oyunları Ekibi, düzenlenen yarışmada 18 ülke arasından ikinciliği alarak Gümüş Balta ödülünün sahibi oldu.

Devlet Konservatuvarı Dr. Öğr. Üyesi Onurcan Kaya, Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu üfleme çalgılar sanatçısı Buğra Kutbay ile Çalgı İcrası alanında katıldığı yarışmada 18 ülke arasından üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Ülkemizi ve Üniversitemizi uluslararası platformda başarıyla temsil eden öğretim elemanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.