Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğretim Elemanımızın TÜBİTAK 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Projesi Desteklenmeye Hak Kazandı

05.06.2024
Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü öğretim elemanlarından Arş. Gör. Dr. Uğur Tan’ın “İklim Değişikliğinin Neden Olduğu Değişen Yağış Rejimlerinin Bitki Gelişimi Üzerindeki Etkisi: Moleküler Düzeydeki Mekanizmaları Ortaya Çıkarmak İçin Fizyoloji, Biyokimya ve Transkriptomiği İçeren Multi-Organizasyonel Yaklaşım” adlı 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Projesi, TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı.

Arş. Gör. Dr. Uğur Tan, 12 ay süre ile Belçika’da bulunan Antwerp Üniversitesinde, Avrupa’nın önde gelen araştırma gruplarından biri olan IMPRES (Integrated Molecular Plant physiology Research) grubu ile birlikte projesini gerçekleştiricek. Özellikle bitkilerin çevresel tepkilere verdiği yanıtları çoklu organizasyonel düzeylerde analiz etme konusunda deneyimli olan araştırma grubu, projeden elde edilen bilgiler ile iklim kaynaklı dalgalanmaların bitkisel üretim üzerindeki zararlı etkilerini azaltmaya yönelik stratejilerin geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Proje çok yönlü hedefleri, fizyoloji, biyokimya, transkriptomik (gen ekspresyonu) ve stres sonrası toparlama dinamiklerini kapsayan multi-oganizasyonel bir yaklaşım kullanarak, değişen yağış modellerine karşı bitki tepkilerinin kapsamlı bir şekilde araştırılmasını kapsıyor.

Akademisyenimizi tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN