Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğrencimiz Tuğba Danışmaz, Çin’de Düzenlenen 2023 FISU Dünya Üniversite Oyunları'nda Kadınlar 3 Adım Atlamada 'Dünya Şampiyonu' Oldu

05.08.2023
Üniversitemiz Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. Sınıf Öğrencimiz Tuğba Danışmaz, Kadınlar 3 adım atlamada 14.31’lik derecesiyle 'Dünya Şampiyonu' oldu.

Çin’de düzenlenen 2023 FISU Dünya Üniversite Oyunlarında Üniversitemizi ve ülkemizi temsil eden öğrencimiz ‘Dünya Şampiyonu’ olurken, iki öğrencimiz dünya dördüncüsü, müsabakalarda yarışan diğer öğrencilerimiz de dünya beşincisi ve altıncısı oldu.  

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, öğrencimizi ve öğretim elemanlarımızı tebrik ettiği açıklamasında, “Müsabakalar 6 Ağustos 2023 tarihinde de devam edecek. Öğrencilerimizden yarınki müsabakalarda da şampiyonluklar ve dereceler bekliyoruz. Şampiyonların okulu Spor Bilimleri Fakültemiz, Üniversitemizi, bizleri ve şehrimizi gururlandırmaya devam ediyor. Öğrencilerimizin azmine ve öğretim elemanlarımızın rehberliğine güveniyoruz. İnanıyorum ki yarın da büyük mutluluklar yaşayacağız. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

2023 Mart ayında düzenlenen Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda Kadınlar üç adım atlamada öğrencimiz ve milli sporcumuz Tuğba Danışmaz ilk denemesinde 14,31 metrelik atlayışıyla da Türkiye rekoru kırarak ‘Avrupa Şampiyonu’ olmuştu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN