Öğrencimiz İGA Uçan Fikirler Proje Yarışması”nda Üçüncülüğe Layık Görüldü

05.05.2021
Üniversitemiz Nazilli İktisadi İdari Bilimler (İİBF) Fakültesi İşletme Bölümü mezun öğrencisi Yavuz Can Aydın, Yetenek Kapısı Proje Yarışmaları kapsamında T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve İGA Havalimanı İşletmesi iş birliği ile düzenlenen “İGA Uçan Fikirler Proje Yarışması”nda üçüncülüğe layık görülen takımda yer aldı.

‘Duymayan Kalmasın!’ projesi ile, üçüncü olan 55 takımında yer alan Üniversitemiz öğrencisi Yavuz Can Aydın, projenin işitme engelli bireyleri kapsadığını belirtti ve “Havaalanlarında kapı numarası veya rötar gibi duyuruların sesli yapılıyor olması işitme engelliler için zorluk oluşturmakta. Projemizde bu konuyu ele aldık ve havaalanlarının belirli yerlerine akıllı ekranlar konulabileceğini ve bu ekranlarda anonsların işaret diliyle anlatılabileceğini düşündük. Bu sayede işitme engelli bireylerin daha özgür ve özgüvenli bir yolculuk yapabilmesini hedefledik.” dedi.

Öğrencimizi ve proje ekibini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.