Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğrencilerimize, Low-Code ve No-Code ile Yaratıcı Çözümler Hakkında Bilgi Verildi

23.02.2024
Üniversitemiz IEEE Computer Society Student Branch’ın düzenlediği “Yazılım Geliştirmede Verimlilik ve Üretkenlik İçin Yeni Nesil Yaklaşımlar: Az Kodlu Geliştirme” adlı etkinlik, 22 Şubat 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi İsa Bey Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan Kuika şirketinin UX Chapter Lideri Kadir Bayar, yazılım geliştirmede Low-code ve No-Code yaklaşımların sunduğu fırsatlar hakkında bilgi verdi. Kuika'nın, No-Code/Low-Code detaylarına değinen Kadir Bayar, Kullanıcılara kodlama yapmadan web ve mobil uygulama geliştirme olanağı sağlayan çözümlerini detaylarıyla anlattı. Şirketlerin Kuika ile geliştirdikleri büyük ölçekli uygulamalar hakkında bilgi veren Bayar,  “Gartner , 2025 yılına kadar geliştirilecek yeni uygulamaların %70’inin Low-Code/No-Code teknolojiler geliştirileceğini öngörüyor. Kuika, sunduğu Low-code geliştirme platformu ile sektörde kodlama becerisine sahip olmayan kullanıcılar için erişilebilir ve kullanıcı dostu geliştirme ortamı sunarken, teknik bilgiye sahip kişiler için verimlilik ve üretkenlik sağlıyor.” dedi.

Etkinlik, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ve etkinliğe katkılarından dolayı Kuika şirketine, Kadir Bayar'a ve topluluk danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Soygazi’ye teşekkür edilmesi ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN