Öğrencilerimizden Down Sendromlu Öğrencilere Ziyaret

26.03.2018
Üniversitemiz Buharkent Meslek Yüksekokulu (MYO) Çocuk Gelişimi öğrencileri ve Öğrenci Topluluklarımızdan Streskop Topluluğu öğrencileri, 21 Mart 2018 tarihinde Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında Nazilli’de bulunan Özel Gülenyüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiler.

Topluluk Danışmanı Buharkent MYO Çocuk Gelişimi Programı Öğr. Gör. Hilal Hatice Ülkü ile birlikte Merkezi ziyaret eden öğrenciler, özel eğitim alan öğrenciler ve aileleriyle ilgilenip sohbet etti. Ders kapsamında hazırladıkları kıyafetleri giyerek müzik eşliğinde sandalye kapmaca, balon patlatma gibi oyunlar oynayan öğrenciler, hazırladıkları pankartlarla Down Sendromunun bir hastalık değil bir farklılık olduğunu ve özel eğitim gerektirdiğini vurguladılar.

“Gerçek sevgi kromozom saymaz.” sloganını vurgulayan öğrenciler etkinliği tekrarlayacaklarını söyleyerek Merkez'den ayrıldı.