Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğrencilerimiz, Tiyatro Etkinliğine Katıldı

12.12.2023
Söke Kıryarlar Özel Eğitim ve Uygulama Okulu tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında hazırlanan “Farkındalık Tiyatrosu”, Söke Doğa Okulları Koleji’nde gerçekleşti.

Etkinliğe; Üniversitemiz Söke Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) Evde Hasta Bakımı Programı öğrencileri ve MYO öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Ayça Balmumcu ve Öğr. Gör. Ecem Ersungur katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte açılış konuşmasını Söke Kıryarlar Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Burcu Pakalın gerçekleştirdi. Günün anlam ve önemine değinen Pakalın, engelin görmede, duymada, zihinde değil, toplumsal yaşama katılımda olduğunu belirtti. Toplumsal yaşama katılımın önündeki engelleri kaldırmanın ve engelli bireylerin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkarmanın önemini vurguladı. 

Toplumda engelli bireylerin ve ailelerinin sık olarak yaşadıkları sorunların işlendiği tiyatro gösterileri ve tekerlekli sandalye dans gösterisinin ardından Evde Hasta Bakımı Programı öğrencileri, tiyatro etkinliğinde görev alan Kıryarlar Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencilerine çiçek takdim etti.  

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN