Öğrencilerimiz Proje Yarışmasında Derece Elde Etti

21.12.2022
Döhler Türkiye tarafından gerçekleştirilen “Shape D-Future” başlıklı proje yarışmasına Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri Şimal Betül Özcan ve Utku Ökay “Cryo-Bar” adında geliştirdikleri bitki bazlı ürünle, üç aşamalı değerlendirme ile 224 proje başvurusu arasında ilk 7 proje arasında yer aldı.

1838’de kurulan ve 130’dan fazla ülkede faaliyetini sürdüren Döhler firmasının bu sene ilkini düzenlediği proje yarışmasında, öğrencilerimiz üç aşamalı değerlendirmenin ardından finale kalarak formülasyonunu geliştirdikleri ve ürettikleri bitki bazlı fonksiyonel gıda ürününü, 15 Aralık 2022 tarihinde Döhler Grubunun davetiyle şirketin Ar-Ge ekibi ve yöneticilerine İstanbul’da tanıttı.

Öğrencilerimizin geliştirdiği ürün ve formülasyon özgün bulunduğundan Hacettepe Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi ile beraber Aydın Adnan Menderes Üniversitesi de finalistler arasında yer almayı başardı.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.