Öğrencilerimiz Engelli Çocukları Unutmadı

10.05.2017
Üniversitemiz Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Hacı Hüseyin Aslan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Okulu ’nu ziyaret ederek yetiştirdikleri fideleri engelli çocuklarla toprakla buluşturdu.

Etkinliğe, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Akan, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Nuri Kilimci ve Organik Tarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aytül Uçak Koç katıldı.  Etkinlikte, Üniversiteli abla ve ağabeyleri ile birlikte okullarının bahçesinde çeşitli sebzelerden oluşan fideleri diken zihinsel engelli çocuklar, keyifli anlar yaşadı.

Koçarlı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özlem Akan yaptığı açıklamada, engelli gençlerin tarımla uğraşarak doğayı tanıma, neden-sonuç ilişkisi kurma konusunda deneyim kazanacaklarını vurguladı. Yrd. Doç. Dr. Akan, toprağın iyileştirici gücünün önemine değinerek engelli çocuklar için en büyük sorunlardan birinin ‘sosyalleşme’ olduğunu belirtti. Benzer projelerle Üniversite gençlerini engelli çocuklarla bir araya getirmeye devam edeceklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Akan, sosyalleşme sorununun çözümü için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.