Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğrencilere YGS Öncesi Moral Semineri

15.03.2016
Üniversitemiz Buharkent Meslek Yüksekokulu ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 10 Mart 2016 tarihinde Buharkentli öğrencilere, 13 Mart'ta yapılacak olan Yükseköğretime Giriş Sınavı (YGS) öncesi, Meslek Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Atik tarafından seminer verildi.

Buharkent Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen programın açılış konuşmalarını Buharkent MYO Müdürü Doç. Dr. Mesut Kırmacı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Yalçın yaparken, Öğr. Gör. İsmet Anık Baysal ve Öğr. Gör. Gültekin Baysal da kendilerini öğrencilere tanıtma fırsatı buldu.

Üniversite ile işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren  Yalçın, “Bugün liseli öğrencilerimiz için böyle bir etkinlik düzenlemekten dolayı mutluyum. Bundan sonrasında da Meslek Yüksekokulumuz ile işbirliğimiz devam edecek ve ilçemiz için güzel şeyler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Beyninize olumlu sinyaller gönderin diye söze başlayan Doç.Dr. Kırmacı, "Herkesin yetenekli olduğu bir konu vardır. Belki de içinizden birisinde öyle bir yetenek vardır ki, bu dünyada kimsede yoktur. Ama önemli olan bu yeteneği öne çıkarmaktır. Bu da sizin elinizde" dedi.

''İNANIRSANIZ BAŞARIRSINIZ''

Üniversite tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan “Sınav Kaygısı ve Motivasyon” konulu seminerinde Öğr. Gör. Mehmet Atik, "Zorluk çekmeden, iyi noktalara gelen hiç kimse yoktur. Sınav öncesi kaygı yaşamanız gayet doğal ama bununla başa çıkmanız gerekir. Sınav sonuçlarına baktığımızda imkansızlıklar içerisindeki öğrencilerin, sınavlardan iyi başarılar elde edebildiklerini görüyoruz. Kendinizi küçümsemeyin, başarmak için çaba gösterin. Sınırlarınızı görmeniz için, sınırlarınızı zorlamanız gerekiyor. Öncelikle siz kendinize inanırsanız, başarılı olursunuz" diye konuştu.

Samimi bir ortamda gerçekleşen seminer programı, sınava girecek öğrencilere başarı dilekleriyle son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN