Öğrencilere Diyabet Anlatıldı

17.11.2017
14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında, Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi Yetişkin Endokrinoloji ve Pediatrik Endokrinoloji Ekibi, Gazipaşa Ortaokulu 7/T sınıfı öğrencileri ile “Dünya Diyabet Günü” adlı konferansta bir araya geldi.

Hidayet Sayın Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, öğretim üyelerimiz, Tıp Fakültesi öğrencileri, Gazipaşa Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Gazipaşa Ortaokul 7/T Fen Bilgisi Öğretmeni Gaye Balkır ve Hastanemiz Endokrinoloji Ekibi iş birliği ile düzenlenen konferansta, Prof. Dr. Engin Güney ‘Diyabet Günü ve Önemi’, Doç. Dr. Tolga Ünüvar ‘Tip 1 Diyabet’, Doç. Dr. Mustafa Ünübol ‘Tip 2 Diyabet’ ve Uzm. Diyetisyen Didem Güneş ‘Sağlıklı Beslenme’ konularında bilgi verdi.

Diyabet Eğitim Hemşireleri Emel Sarali ve Nuray Aydın, stantta bulunarak öğrencilerin sorularını cevaplandırırken, yetişkinlere ve obez çocuklara parmak ucundan şeker taraması yapılması ile etkinlik sona erdi.