Öğrencilere Canlı Yayında Cerrahi Ameliyatı Eğitimi Verildi

10.08.2018
Üniversitemiz Hemşirelik Fakültesi öğrencileri, 3 Ağustos 2018 tarihinde canlı yayınla cerrahi ameliyat ile eğitim aldı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Meryem Eken’in gerçekleştirdiği ameliyatı, Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Gerçek eşliğinde canlı yayınla izleyen öğrenciler, ameliyat sırasında Eken’e sorular sorarak bilgi edindi.

Ameliyat sonunda eğitimi değerlendiren Doç. Dr. Emine Gerçek, böyle bir eğitimin Üniversitemizde ilk defa olduğunu, öğrencilerin hasta sağlığı açısından ameliyathaneye ancak belirli sayıda girebildiklerini, bu şekilde birçok öğrencinin aynı anda eğitim alma ve soru sorma şansı elde ettiğini ifade etti. Gerçek, eğitim kalitesinin arttırılması adına verilen eğitimin çok önemli bir adım olduğunu söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.