Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Öğrenci Toplulukları Tanıtım Günleri ve Yerli Malı Haftası Etkinliği Gerçekleşti

19.12.2023
Üniversitemiz öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen “Öğrenci Toplulukları Günü ve Yerli Malı Haftası” etkinliği, 19 Aralık 2023 tarihinde Merkez Kampüste gerçekleşti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuh Kılıç, Genel Sekreter V. Doç. Dr. Bertan Akyol ile Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Kemal Ramazan Haykıran’ın yer aldığı etkinlikte, aktif olarak çalışmalarını yürüten 86 öğrenci topluluğu, stantlarda çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi vererek çeşitli etkinlikler düzenledi ve üye kabulü yaptı.Öğrenci toplulukları stantlarını gezen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent’e yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren öğrenciler, topluluklarını tanıttı. Öğrenciler ile sohbet ederek sosyal faaliyetlerin destekçisi olduğunu belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Aydın Adnan Menderes Üniversitesinin öğrenci odaklı yaklaşımı esas aldığını vurgulayarak eğitimi bir gelişim aşaması olarak gördüğünü, öğrencilerin eğitim hayatlarında bilimsel donanımın yanında sosyal anlamda da güçlü bireyler olarak yetişmelerine önem verdiklerini ifade etti.

Yoğun katılımın gözlemlendiği Öğrenci Toplulukları Günü ve Yerli Malı Haftası’nda; halk oyunları gösterisi, dans gösterileri ile stantlarda gerçekleştirilen etkinliklerin yanı sıra lokma,kahve,meyve ve pilav ikramı yapıldı. Üniversitemiz Ziraat Fakültesinin kendi üretimi olan süt ve süt ürünlerini satışa çıkardığı etkinlikte, ADÜ Teknokent ve Genç Ofis stant açarak faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Etkinlikte, öğrencilere kızılay tarafından çorba dağıtım yapılarak bölgeye özgü yöresel ürün ikramında bulunuldu. Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobili TOGG’un tanıtımının da yapıldığı etkinlikte ayrıca Aydın’a özgü incir, kestane gibi ürünlerin yanı sıra Ege Bölgesine özgü yemekler de stantlarda yerini aldı.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN