Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Nitelikli Makale Yazma Semineri İlgi Gördü

04.05.2017
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Nitelikli Bilimsel Dergi Çıkartma, Makale Yazma, Yayınlama ve Performans Değerlendirme” adlı seminer, 3 Mayıs 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Miletos Salonu’nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe Genel  Sekreter Yardımcısı Göksel Baran, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan V. Özden Faydalıgül’ün yanı sıra, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Üç bölüm halinde gerçekleştirilen seminerin birinci bölümünde “Web Of Science kapsamındaki dergilerde yayın yapma: Başarı İçin Stratejiler ve Öneriler”, ikinci bölümünde “Editör Ne İster?” ve üçüncü bölümünde “Akademik Bilimsel Performans Değerlendirme(INCITES)” konuları ele alındı. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Tunç ve Üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Turan’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde, nitelikli bir yayın üretebilmek için veri yoğunluğu, doğru dergi seçimi, güçlü bir dil, etik değerlere saygı gibi kriterlerin önemine vurgu yapıldı. Akademik yazıların öneminden de bahseden Metin Tunç , “Bir makale atıf alıyorsa değerlidir. Çok makalesi olan birinin hiç atıf almış yazısı yoksa bir anlamı olmaz.” dedi.

Seminer Genel Sekreter Yardımcısı Göksel Baran ve Doç. Dr. Senem Yiğit Özer’in, Yrd. Doç. Dr. Metin Tunç ve Prof. Dr. Yasemin Turan’a teşekkür belgesi ve hediyelerini vermesiyle son buldu. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN