Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO’dan Yaşlılara Saygı Haftası Etkinliği

25.03.2022
Üniversitemiz Nazilli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından ADÜFEST ve Sümer Kampüs Aktif Yaşam etkinlikleri kapsamında ‘18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası’ dolayısıyla 22 Mart 2022 tarihinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Horsunlu Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde konser düzenlendi.

Öğretim Görevlisi Gülnur Saraç’ın başkanlığında öğrencilerden kurulan müzik grubu ile kuşaklararası etkileşimi sağlamak ve büyüklerin keyifli vakit geçirmeleri amaçlandı.

Covid-19 tedbirlerine uyularak gerçekleştirilen etkinlik boyunca hem huzurevinde çalışan bakım personellerinin hem de yaşlıların keyifli vakit geçirdiği gözlemlendi. Huzurevindeki bazı yaşlılar zaman zaman sahneye çıkıp mikrofonu alarak eski türküleri söylediler. Programda konuşma yapan Huzurevi Müdürü, yaşlılara yapılan bu tür etkinliklere pandemi nedeniyle hasret kalındığını ve yaşlıların bu program sayesinde çok eğlendiklerini ifade etti. Birçok yöreye ait türkülerin söylendiği programda, ege yöresine ait türkülere yaşlılarımız zeybek oynayarak eşlik ettiler.

Nazilli Sağlık Hizmetleri MYO öğretim elemanlarının katıldığı etkinlikte, öğrenciler Ali Er, Mehmet Ali Balıkçı, Salih Gündoğdu, Beyzanur Taşyıldız, Gamze İbret ve Rabia Çetiner görev alırken bir grup öğrenci de yaşlıların eğlenceye katılımı konusunda destek sundular.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN