Nazilli MYO Tekstil Programı Öğrencileri Sektörü Yerinde İnceledi

03.05.2017
Üniversitemiz Nazilli Meslek Yüksekokulu (MYO) Tekstil Programı öğrencileri, 2 Mayıs 2017 tarihinde akademik bilgiyi sektördeki uygulamalarla birleştirmek amacıyla Öğr. Gör. Ali Erdinç ve Öğretim Elemanı Hasan Arabacı'nın öncülüğünde SÖKTAŞ Tekstil 'e teknik gezi gerçekleştirdi.

SÖKTAŞ çalışanlarından önce kısa bir eğitim alan öğrenciler iplik oluşum evrelerini, kumaşın terbiye ve boyanması işlemlerini yerinde inceledi. Her bir aşama ile ilgili ayrıntılı bilgi alan öğrenciler kumaşın ortaya çıkış öyküsüne tanıklık etti. Son olarak tesisin konfeksiyon bölümünü gezen öğrenciler dünyanın en kaliteli gömlek kumaşının üretimini gerçekleştiren ve bu kumaşı dünyanın lider tekstil markalarına satan SÖKTAŞ Tekstil'i yakından tanıma fırsatı buldu. Öğrencilerimiz mesleki kariyerleri için oldukça faydalı bu teknik gezinin ardından SÖKTAŞ'ın misafiri olarak tesislerde çalışanlarla birlikte yemek yedi. Teknik gezi, Kuşadası’na yapılan kültür gezisi ile son buldu.