Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Nazilli MYO Organ Bağışına Dikkat Çekti

10.11.2017
Üniversitemiz Nazilli Meslek Yüksekokulu (MYO) 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle “Hayat İçinde Hayat Var” sloganıyla 7 Kasım 2017 tarihinde Sümer Kampüsü’nde bir konferans düzenledi.

Nazilli MYO akademik ve idari personelinin yanı sıra çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansta konuşmacı olarak Kuyucak Devlet Hastanesi Müdürü Ahmet Oktay Bay ve Aydın İl Sağlık Müdürlüğünün uzman ekibi yer aldı.

Organ bağışının önemi ve kapsamıyla  ilgili sunumların yapıldığı konfereansta, Kuyucak Müftülüğünde görevli bir vaiz de  İslam Dini’nin  organ bağışına yaklaşımını öğrencilerle paylaştı.

Etkinlikte yaptığı konuşmada Kuyucak Devlet Hastanesi Müdürü Ahmet Oktay Bay, “Organ bağışı ile ilgili önyargılar, doğru olarak kabul edilen yanlışlar, organ nakli nedir, ölen kişiden organ nakli yapılır mı, beyin ölümü nedir, donör görünüşü ve vücut görüntüsü bozulur mu, organ bağışı dini açıdan uygun mudur, sağlık sorunları organ nakline uygun mu?” gibi konu başlıklarıyla organ bağışıyla ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi.Oktay Bay, organ bağışı ile ilgili farkındalık düzeyimizin iyileştirilmeye çalışıldığını, bir yakınımızın ihtiyacı olduğunda organ bağışının önemini anladığımızı, ancak böyle bir durum yaşanmadan harekete geçmemiz gerektiğini, bu nedenle bu çalışmayı yaptıklarını vurguladı.

Kornea İkilisi isimli belgeselin de izlendiği etkinlik sonrası çok sayıda öğrenci bağışçı olduğunu belirten formları doldurarak yetkililere teslim etti. Kornea nakli yapan öğretim üyesi ve uzman doktor ile kornea nakli ile görmeye başlayan TRT ses sanatçısının hikâyesinin anlatıldığı belgesel, öğrencileri etkiledi. Belgeselin sonunda Aşık Veysel’in dönemin öğrencilerine yönelik olarak söylediği “ Okuyun, çok okuyun, en az okuyanınız benim gibi Veysel olsun” sözleri büyük alkış topladı.

Etkinlik, öğrencilerin organ bağışı ile ilgili çok sayıda sorusunun yanıtlanmasıyla son buldu. 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN