Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Nazilli MYO Kuşaklar Karmasında Buluştu

04.05.2017
Üniversitemiz Nazilli Meslek Yüksekokulu (MYO) Akvaryumdan Denize Söyleşilerinin altıncısını, 3 Mayıs 2017 tarihinde İnci Holding Eğitim Müdürü Füsun Toros'un "Kuşaklar Karması" konu başlığını taşıyan sunumu ile gerçekleştirdi.

Nazilli MYO Konferans Salonu'nda  üç yüze yakın öğrenci ile gerçekleşen konferansta baby boomer kuşağı, x kuşağı, y kuşağı ve z kuşağı olarak isimlendirilen nesiller; farklı özellikleri, satın alma davranışları, iş hayatındaki alışkanlıkları, kariyere ve hayata bakış açıları ile masaya yatırıldı. İnsan kaynakları, yönetim ve organizasyon alanlarında sektörel ve akademik çalışmaları bulunan Füsun Toros, sunumuna internetin ve çeşitli sosyal medya araçlarının diğer kitle iletişim araçları içerisindeki  farkına ve önemine değinerek başladı. Toros, hızlı gelişen ve kullanıcı sayısı açısından çok büyük kitlelere ulaşan internetin ve akıllı telefonların artık Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisinde birinci sırada bulunan fizyolojik ihtiyaçlar ile eş seviyede olduğunu ifade etti. Kablosuz nesil, teknoloji kuşağının dijital yerlileri gibi ifadelerle betimlediği Y kuşağının, iş dünyasında kendi doğruları ve alışkanlıkları ile artık söz sahibi olduğunu anlatan Füsun Toros 1980 ile 2000 yılları arasında doğan Y kuşağının ve 2000 sonrası doğan Z kuşağının kariyer beklentilerine, bu kuşağın yöneticilik yeteneklerine, sıklıkla kullandığı internet mecralarına, satın alma davranışlarına da değindi.

Toros, konuşmasının son bölümünde dünyanın önde gelen global yönetim danışmanlık şirketlerinin yaptığı bir araştırmayı dinleyicilerle paylaştı. 22 yıllık sektör deneyimi, akademik çalışmaları ve bu tür kapsamlı araştırmalardan çıkardığı sonucu özet bir cümle ile öğrencilere aktaran Füsun Toros, gençlere duygusal ve sosyal becerilerini geliştirmeleri konusunda önerilerde bulundu ve bunu nasıl yapacaklar hakkında bilgi verdi.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN