Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Nazilli İİBF Öğrencileri, Dokuz Eylül Üniversitesi ve NATO İzmir Kara Kuvvetleri Komutanlığını Ziyaret Etti

23.01.2024
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri, Uluslararası Örgütler dersini kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müge Aknur’u ve NATO İzmir Kara Kuvvetleri Komutanlığını ziyaret etti.

Nazilli İİBF’de Uluslararası Örgütler dersini alan öğrenciler, dersi veren Dr. Öğr. Üyesi Dilek Elvan Çokişler önderliğinde Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce Uluslararası İlişkiler Bölümünde aynı dersi veren Doç. Dr. Müge Aknur’u ziyaret ederek; kendisi ile “İsrail-Filistin Savaşı Örneğinde Birleşmiş Milletler’in Uluslararası Barış ve Güvenliği Koruma Faaliyetleri” konusu hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyarette öğrenciler ile Doç. Dr. Aknur, Birleşmiş Milletler’in uluslararası barış ve güvenliğin bozulması durumlarında nasıl bir yetkiye sahip olduğunu irdeleyerek, 7 Ekim 2023 tarihinden beri devam eden İsrail-Gazze Savaşı’nda Birleşmiş Milletler’in bu yetkilerini nasıl kullandığı, etkili olup olmadığı ve savaşın neden durdurulamadığı hakkında istişarelerde bulundu.

NATO İzmir Kara Kuvvetleri Komutanlığını da ziyaret eden öğrenciler, NATO’nun kuruluşu, teşkilat yapısı ve faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı. Dr. Öğr. Üyesi Dilek Elvan Çokişler önderliğinde gerçekleşen ziyarette; NATO İzmir Kara Kuvvetleri Komutanlığı yetkililerden NATO’nun teşkilat yapısı ve İzmir LANDCOM’un NATO içindeki yeri ve görevleri konusunda bilgi alındı. 

1891-1937 yılları arasında, Üniversitemize adını veren Rahmetli Başbakan Adnan Menderes’in de okuduğu lise olan Amerikan Koleji, 1937-1952 yılları arasında Kızılçullu Köy Enstitüsü olarak hizmet vermiş, 1953 yılında ise NATO’ya devredilen tarihi kampüste yapılan gezi ile ziyaret sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN