Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Nazilli İİBF Öğrencileri Borsa Yarışmasını Başarıyla Tamamladı

06.04.2022
Üniversitemiz Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencileri, Boğaziçi Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen Türkiye’nin en kapsamlı ve prestijli üniversiteler arası borsa yarışması olan ‘Investimate’ finalini başarıyla tamamladı.

1500’den fazla öğrencinin yarıştığı organizasyonda bir buçuk ay süren para yönetimi aşaması ve devamındaki strateji raporu düzenleme aşamasını başarı ile tamamlayarak finale kalan sekiz yarışmacının beşi Üniversitemiz Nazilli İİBF, biri Boğaziçi Üniversitesi, biri İstanbul Üniversitesi ve biride Dokuz Eylül Üniversitesi’nden öğrenciler oldu.

İstatistiksel olarak en iyi sonuçları elde ederek Üniversitemizi başarıyla temsil eden öğrencilerimiz Orçun Ergöknar, Zeki Can Çınar, Eray Karaçam, Emrehan Özsarı ve Salih Haykıran, Türkiye’nin çok ünlü finans sektörü simalarının yer aldığı jüri karşısında yarıştı.

Yapılan final sunumları ve mülakat sonucunda Orçun Ergöknar 0,10 puan farkla Türkiye 2.’si, Zeki Can Çınar Türkiye 4.’sü ve Eray Karaçam da Türkiye 5.’si oldu. Böylece ilk 5’te, 3 Nazilli İİBF öğrenimiz yer alarak Üniversitemizi başarıyla temsil etti.

Öğrencilerimizi yarışmaya hazırlayan Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kaderli, Üniversitemizin ve Nazilli İİBF’nin bu ve benzer para yönetimi yarışmasındaki geleneği bozmadığını arka arkaya 10 farklı borsa yarışmasında derece alan öğrencilerinin 11. yarışmada da bunu başardığını görmekten mutluluk ve gurur duyduğunu ifade etti. Prof. Dr. Yusuf Kaderli, desteklerinden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’e teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN