Nazilli İİBF’de “Geçmişten Günümüze Türk Dış Politikası’nda Kıbrıs” Adlı Konferans Düzenlendi

20.05.2024
Üniversitemiz Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde (İİBF) “Geçmişten Günümüze Türk Dış Politikası’nda Kıbrıs” konulu konferans, 15 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirildi.

Fakülte bünyesinde faaliyet gösteren Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün iş birliği ile gerçekleşen konferansa; Ege Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Altuğ Günal konuşmacı olarak katıldı.

Tarihsel süreç içinde Kıbrıs’ın Türk hâkimiyetinden Büyük Britanya hâkimiyetine geçmesi ve 1960'ta bağımsızlığını kazanarak Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurulması gibi dönüm noktalarının anlatıldığı konferansta Türkiye’nin 1974 Kıbrıs Barış Harekâtını gerçekleştirmesine sebep olan olaylar ele alınarak harekâtın Türkiye ve ada açısından sonuçları ile KKTC’nin tanınmasındaki son durum analiz edildi. Kıbrıs’ın Türk dış politikasını nasıl şekillendirdiğine değinilen konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.