Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Nazilli İİBF’de Açılış ve Mezuniyet Sevinci Bir Arada Yaşandı

30.05.2018
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2017 - 2018 Mezuniyet Töreni ile Konferans Salonu ve Kütüphane açılışı 25 Mayıs 2018 tarihinde İsabeyli Yerleşkesi’nde gerçekleşti.

Yaklaşık 1700 öğrencinin mezun olduğu törene Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca ve Prof. Dr. Halil Kırnak, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Mezuniyet öncesi konferans salonu ve kütüphane açılışını gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan “ Öğrenci sayısı bakımından en büyük fakültemize konferans salonu ve kütüphane açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Fakültemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, konferans salonu ve kütüphane için desteklerini esirgemeyen Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a plaket verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş açılış konuşmasında Fakültenin kuruluşu, birimleri hakkında bilgiler vererek “Bugün 9 bölümde yaklaşık 1700 öğrencimizi mezun etmenin sevincini yaşıyoruz. Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde en fazla mezun veren fakülte olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Son iki yıldır özellikle fiziki imkânlar açısından Fakültemizde güzel gelişmeler yaşanıyor. Fakültemize her konuda destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a müteşekkiriz. Nazilli’ye artı değer katan fakültemizin her zaman yanında olan Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’ın şahsında bütün Nazillilere teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

Üniversitemizin marka fakültelerinden biri olan Nazilli İİBF’nin her geçen gün çıtasını yükselttiğine dikkat çeken Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Nazilli İİBF gerek kaliteli akademik kadrosu gerek verdiği eğitim ile sizlerin geleceğinde önemli bir yer tutacağına inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde sanal borsa yarışmasında bu okulun farkını gördük. Ödül alanların tamamı Nazilli İİBF öğrencisiydi.  Başarılarınızın devamını diliyorum. Dört sene boyunca burada bir aile olduk. Sevincimizi de hüznümüzü de birlikte paylaştık. Bugün sizleri mezun ediyoruz. Üniversitemizin kapısı sizlere her daim açıktır. Yolunuz açık olsun.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından mezun öğrencilere ve çeşitli alanlarda Fakülteyi temsil ederek başarı elde eden öğrencilere belge, plaket ve hediyeleri verildi.

Ödül töreninin ardından Fakülte Birincisi Afide Cansu Şimşek, konuşmasını yaparak mezuniyet kütüğüne birincilik plakasını çakmasından sonra bölümlerini ilk üçe girerek tamamlayan öğrencilere belge ve ödülleri verildi.

Öğrencilere belgelerinin verilmesinden sonra, Sosyal Hizmet Andı okutuldu. Mezuniyet töreni geleneksel kep atma merasimi ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN