Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Nazilli İİBF 21. Dönem Mezunlarını Uğurladı

06.06.2017
Üniversitemiz Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) 2016-2017 Mezuniyet Töreni, 2 Haziran 2017 tarihinde İsabeyli Yerleşkesi’nde gerçekleşti. 1 700 öğrencinin mezun olduğu törene Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca, Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokul müdürleri, akademisyenler ve 5000’in üzerinde öğrenci yakını katıldı.

Nazilli İİBF Dekanı Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş açılış konuşmasında Fakültenin kuruluşu birimleri hakkında bilgiler vererek “Bugün 9 bölümde toplam 1. 700 öğrencimizi mezun etmenin sevincini yaşıyoruz. Adnan Menderes Üniversitesinde en fazla mezun veren fakülte olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Son iki yıldır özellikle fiziki imkânlar açısından Fakültemizde güzel gelişmeler yaşanıyor. Fakültemize her konuda destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a müteşekkiriz. Nazilli’ye artı değer katan fakültemizin her zaman yanında olan Belediye Başkanımız Haluk Alıcık’ın   şahsında bütün Nazillilere teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

Nazilli İİBF akademik ve idari kadrosuna da teşekkür eden Prof. Dr. Gündoğmuş, “Kurumumuza ayak bastıklarından itibaren öğrencilerimize büyük emekler verdiniz. Onlara sadece akademik bilgiler vermekle kalmadınız, onların dürüst, ahlaklı, öz güveni yüksek bireyler olmalarında model insan oldunuz. Sizlere katkı ve destekleriniz için teşekkür ediyorum.” dedi.  Son olarak mezun öğrencilere seslenen Prof. Dr. Mehmet Erdemir Gündoğmuş “Bugün yaşamınızda yeni bir dönem başlıyor. Sahip olduğunuz diplomalar size önemli sorumluluklar yüklüyor. Kendinize gerçekçi hedefler koyarak geleceğinizi planlayın. Unutmayın ki dürüst, çalışkan ve üretken insan bir değerdir. Zorluklarla mücadele gücünüzü hiç kaybetmeyin.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recai Tunca da yaptığı konuşmada, öğrencilerinin başarıları ile gurur duyduğunu ifade ederek, “Sevgili gençler, bugün mezun oluyorsunuz. Son derece gelişmiş, iyi bir akademik kadro tarafından sektörün ihtiyaçlarına en iyi cevap verebilecek şekilde yetiştirildiniz. Gelecek kaygınız olmasın. Mezuniyetiniz hepinize hayırlı olsun. Sizler adına, sizleri bugüne kadar getiren ailelerinize teşekkür etmek istiyorum. Mezunlarımız, mutlaka sektörde tutunacaklar ve iyi bir noktaya gelecekler. Biz bundan eminiz.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından mezun öğrencilere ve çeşitli alanlarda Fakülteyi temsil ederek başarı elde eden öğrencilere belge, plaket ve hediyeleri verildi.

Ödül töreninin ardından Fakülte Birincisi Başak Özge, mezunlar adına yaptığı konuşmada  “Üniversite mezunu gençler olarak Atatürk’ün “Bir tek şeye ihtiyacımız var, o da çalışkan olmaktır.” sözünü kendimize rehber edinerek ülkemiz ve milletimizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışacağımızdan emin olunuz.” dedi. Başak Özge’nin mezuniyet kütüğüne birincilik plakasını çakmasından sonra bölümlerini ilk üç dereceyle bitiren öğrencilere belge ve ödülleri verildi.

Tüm öğrencilere belgelerinin verilmesinden sonra, Sosyal Hizmet Bölümü’ne Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr Musa İkizoğlu tarafından Sosyal Hizmet Andı okutuldu. Mezuniyet töreni geleneksel kep atma merasimi ile son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN