Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Nazilli’de “Geçmişten Geleceğe II. Nazilli Sempozyumu” Gerçekleştirildi

13.10.2023
Üniversitemiz, Nazilli Kaymakamlığı ve Nazilli Belediyesi’nin iş birliğinde, “Geçmişten Geleceğe II. Nazilli Sempozyumu (Cumhuriyet’imizin 100. Yılına Armağan)” 09-11 Ekim 2023 tarihlerinde Nazilli’de gerçekleştirildi.

Cumhuriyet’imizin 100. yılında ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Nazilli’yi ziyaretleri ve Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası’nın açılışının yıl dönümü olan tarihlerde düzenlenen sempozyuma, Nazilli ve çevresine dair farklı disiplinlerde çalışan 50 bilim insanı ve araştırmacı 44 bildiri ile katıldı. 

Sempozyum Onursal Başkanlıklarını Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın yaptığı; Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanlıklarını ise Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Ercan Sepetcioğlu ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sedat Akkurnaz’ın üstlendiği üç gün süren sempozyum, Mastaura Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Sedat Akkurnaz rehberliğinde Mastaura gezisi ile sonlandı.

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN