Müzik Anabilim Dalı, Pedagoji Vokoloji Seminerinde Doç. Dr. İlter Denizoğlu’nu konuk etti

17.10.2022
Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ‘Şarkı Söylemenin Bilimsel Temelleri: Pedagoji Vokoloji’ Semineri 14 Ekim 2022 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Magnesia Salonu’nda gerçekleşti.

Seminere, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Onur Topoğlu ile akademik ve idari personelle birlikte pek çok öğrenci katılım gösterdi. Seminerin konuşmacısı Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. İlter Denizoğlu, şan terapisi, ses terapisi ile ilgili araştırmalar ve bunların geliştirilmesi konularında bilgi verdi.

Sahne sanatlarında önemli bir boşluk olan, profesyonel ses icracılarının mesleki sorunlarının çözümü için gerekli ‘sanat hekimliği’ üzerine yaptığı çalışmaları katılımcılara aktaran Doç. Dr. İlter Denizoğlu, sahne sanatını icra edenler için şan dersinin önemini vurguladı.

Seminer, soru/cevap bölümünün ardından katkılarından dolayı Doç. Dr. İlter Denizoğlu’na teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.