Ecem Aydın’ın ‘Tarhana Örneklerinden Elde Edilen Laktik Asit Bakterilerinin Postbiyotik Potansiyeli’ başlıklı projesi, TÜBİTAK-ARDEB 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında destekleniyor. Projede, ülkemizde yaygın olarak tüketilen besleyici ve fermente bir gıda olan tarhana örneklerinin içerdiği laktik asit bakterilerinin postbiyotik özellikleri araştırılıyor.
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Laboratuvarları bünyesinde yürütülecek olan proje çalışmaları sayesinde son yıllarda yeni bir probiyotik yaklaşımı olan postbiyotiklerin, potansiyel antimikrobiyal, antioksidan, anti-kanser özelliklerinin belirlenmesinin amaçlandığı ifade edildi.
Üniversitemizden Yangınzede Hayvanlara Ücretsiz Tedavi Desteği
Üniversitemiz, Yetkili İHA Ticari Pilot Eğitim Merkezi Olarak Akredite Edildi
Karacasu Memnune İnci MYO’da 2024–2025 Akademik Yılı Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Akademisyenimizin Kitabı Yayımlandı
Mühendislik Fakültesi ZADA Takımı’ndan TEKNOFEST 2025’te Büyük Başarı
Öğrencilerimizden Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda Gurur Veren Başarılar
Aydın Gaşağı Tür Koruma Eylem Planı Projesi, Türkiye’de İkinci Kez Desteklenen 10 Projeden Biri Oldu
Rektörümüz, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesini Ziyaret Etti
Öğretim Üyemizin “Kentsel İonia: 13 Şehrin Hikayesi” Kitabı Yayımlandı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu