Mühendislik Fakültesinin Projesine TÜBİTAK’tan Destek

31.05.2023
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanları Dr. Özgün Güzdemir'in yürütücü ve Dr. Öğr. Üyesi Selda Bulca'nın danışman olduğu proje, TÜBİTAK 1002 A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Yüksek lisans öğrencisi Fadime Atik'in tez çalışması olarak  yürütülecek olan çalışmada, 'Deve sütünden üretilen sodyum kazeinatın biyobozunur gıda ambalajlarına dönüştürülmesi' konusu kapsamında, iklim değişikliği ve küresel ısınmayla, ülkemizde ve dünyada üretimi artan  deve sütünden sodyum kazeinat elde edilecek, kazeinattan yenilebilir biyofilmler üretilerek model gıdalarda gıdayı koruma potansiyeli araştırılacak. Çalışma, Gıda Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında yürütülecek.

Öğretim elemanlarımızı ve öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz