Mühendislik Fakültesinin Projesine TÜBİTAK Desteği

28.07.2023
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğr. Gör. Dr. Didem Peren Aykas Çinkılıç'ın yürütücü, Dr. Öğr. Üyesi Selda Bulca'nın araştırmacı, Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Uygun'un danışman olarak yer aldığı proje, TÜBİTAK-ARDEB 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Projede, Yüksek Lisans Öğrencisi Emine İrem Ertürk bursiyer olarak yer alacak ve tez konusuna bu proje konusu temel teşkil edecek.

“Fourier-transform kızılötesi spektroskopisi (FT-IR) kullanarak deve-inek sütü karışımlardan üretilen süt tozu ve yoğurtlarda tağşiş ve taklitin belirlenmesi” başlıklı projenin süresi bir yıl olacak ve Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü ve Kimya Bölümü laboratuvarlarında yürütülecek.