Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Mühendislik Fakültesine, Üniversite-Sanayi İş Birliği Kapsamında Ziyaret Gerçekleştirildi

24.07.2023
KMC Grup Şirketleri bünyesindeki MEKOMETAL Genel Müdürü Mustafa Yıldırım, ZE Holding Proje Yöneticisi Fatma Kılıç ve Makine Bölüm Stajyeri İrem Nur Avşar, Üniversite- Sanayi iş birliği kapsamında Üniversitemiz Mühendislik Fakültesini ziyaret etti.

Ziyaret esnasında, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekci, Fakültede bulunan Robotik ve Yapay Zeka Laboratuvarını katılımcılara tanıtarak, mevcut donanımlar ve ilgili alanlardaki çalışmalar hakkında detaylı bilgilendirmelerde bulundu. Laboratuvar, ileri teknolojilerle donatılmış olup otonom mobil robotlar, yapay zeka uygulamaları ve robotik sistemlerin geliştirilmesi gibi önemli araştırma alanlarına odaklanıyor. Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekci, laboratuvarın kapasitesi, kullanılan teknolojiler hakkında detaylı bilgiler sunarak, laboratuvarın akademik ve endüstriyel alanda gerçekleştirdiği çalışmaların önemine vurgu yaptı. 

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Doktora öğrencisi, YÖK 100/2000 Robot Teknolojileri Öncelikli Alt Alan Bursiyeri ve TÜBİTAK 2211-A Genel Yurt İçi Doktora Bursiyeri olan Neslihan Demir tarafından, ROS (Robot Operating System) tabanlı otonom mobil robot geliştirilmesine yönelik devam eden simülasyon uygulamalarına örnekler sunulup, ROS sistemi hakkında genel bilgiler verilerek  devam eden çalışmanın imalat, montaj süreçleri ve kullanılan yöntemleri kısaca anlatıldı. 

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi ve KMC Grup şirketleri arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi konusunda Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekci ve Genel Müdür Mustafa Yıldırım ortak kararlar aldı. Bu iş birliği sayesinde sanayi ile akademik dünyanın bir araya gelmesi ve ortak projelerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Sanayi ve üniversite iş birliklerinin önemine vurgu yapan Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekci, “Taraflar arasındaki iş birliği sayesinde akademik bilginin ve endüstriyel deneyimin bir araya gelmesiyle sektörlerdeki gelişimi hızlandırmak, yeni teknolojilerin keşfedilmesini teşvik etmek ve geleceğin mühendislik projelerine yön vermek amaçlanıyor,”  dedi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN