Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Mühendislik Fakültesi Vestel’e Teknik Gezi Düzenledi

27.04.2018
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Ülkemizin önde gelen teknoloji firmalarından Vestel’e 25 Nisan 2018 tarihinde teknik gezi düzenledi.

Mühendislik Fakültesi Bilgisayar, Elektrik-Elektronik ve Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Vestel-City yerleşkesi içerisindeki VESTEL Beyaz Eşya Fabrikasını ziyaret etti.

Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Kalkan’ın da katıldığı geziye 3 Bölümden yaklaşık 90 öğrencimiz yer aldı. Fabrika yerleşkesinde yapılan karşılamanın ardından, ilk olarak Vestel Beyaz Eşya Müşteri İlişkileri Müdürlüğü'nden Mustafa Kemal Kerpel tarafından Zorlu Holding ve Vestel hakkında bilgilerin verildiği bir sunum yapıldı. Daha sonra Buzdolabı, Çamaşır/Bulaşık Makinesi fabrikaları ziyaret edildi. Buzdolabı fabrikası ziyareti sırasında Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat öğrencilerimizi karşılayarak fabrika hakkında bilgiler verdi.

Fabrikada ikram edilen öğle yemeğinin ardından Vestel Televizyon fabrikası gezildi ve üretim hakkında bilgiler alındı. Geziye eşlik eden Vestel Mühendisleri tarafından öğrencilerimizin soruları cevaplandı, iş imkânları ve kariyer olanakları hakkında bilgiler verildi. Gezi sırasında Vestel’in Ar-Ge birimleri ve uluslararası standartlardaki test ve ölçüm laboratuvarları da ziyaret edilerek bilgiler alındı. Henüz kamuoyuna tanıtımı yapılmayan ve geliştirme süreçleri devam eden ürünler ilk olarak öğrencilerimizin ziyaretine ve denemelerine açıldı.

Teknik gezi karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi dilekleri ile sona erdi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN