Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Oryantasyon Programında Buluştu

04.10.2018
Mühendislik Fakültesi hazırlık ve 1. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen oryantasyon programı, 2 Ekim 2018 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Programa; Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kırnak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Törün Özer, Mühendislik Fakültesi dekan yardımcıları, öğretim üyeleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasında Fakültenin olanaklarından bahseden Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Mühendislik Fakültesi ve laboratuvarlarına yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, “ Mühendislik Fakültesi kısa bir süre içinde dünya standartlarında bir laboratuvara sahip olacaktır. Mühendislik Fakültemizden eğitim alarak yetişen sizler, uluslararası alanda rekabet edebilen bireyler olacaksınız. Bizler Üniversite olarak yeni ve farklı fikirlere açığız. Bu hususta en küçük sorununuzda hocalarınıza ve bizlere ulaşabilmeniz için kapılarımız sonuna kadar açıktır. Bugün diplomasıyla gurur duyacağınız ADÜ ailesinin bir ferdi oldunuz.  Üniversitemize hepiniz hoş geldiniz.” diyerek öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi.

Rektörümüzün ardından konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kırnak,  öğrencilerin üniversite sınavı gibi hiç de kolay olmayan bir sınavı başararak geldiklerini anımsatarak öğrencilerden üniversiteye hazırlık sürecinde gösterdikleri performansı ve disiplini devam ettirmelerini istedi. Prof. Dr. Kırnak, “Fakültemizde çift ana dal ve yan dal programları aktif olarak kullanılabilmektedir, şartları yerine getirmeniz koşuluyla çift ana dal yapabileceksiniz. Boş zamanlarınızı da etkin ve verimli bir şekilde değerlendirebilir, Üniversitemizin spor ve kültürel etkinliklerden faydalanabilirsiniz.” diye konuştu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kırnak’ın konuşmalarının ardından Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Fatih Mehmet Yılmaz, Üniversitemizin olanaklarını, yurt imkanlarını ve sosyal faaliyetlerini içeren bir sunum yaptı.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN