"Yerfıstığı Özütünden (Sütü) Transglutaminaz Enzimi Kullanarak Yoğurt Analoğu Üretim Olanaklarının Araştırılması" başlıklı projede, yüksek lisans öğrencisi Ece Büyükgümüş görev alacak.
Proje hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Selda Bulca, “Bitkisel ürünlerin tüketiminin yaygınlaşması, bitkisel kaynaklı bu hammaddelerin sağlık faydalarının ön plana çıkması ve sürdürülebilirlikte artış göz önünde bulundurularak yerfıstığı özütünden vegan veya vejateryan olarak beslenen kişiler için mikrobiyal trasglutaminaz enzimi kullanarak yoğurt üretimi gerçekleştirilecek. Üretilecek yoğurtların fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, mikroyapısal ve duyusal değerlendirmeleri yapılacak.” dedi.
Proje çalışmaları Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında gerçekleştirilecek.
Üniversitemizde Akreditasyon Süreci Kapsamında Çalışmalar Devam Ediyor
Çevre Sağlığı Ana Bilim Dalı Tarafından Çevre Okuryazarlığı Eğitimleri Verildi
Akademisyenlerimizin Editörlüğünü Yaptığı Kitap Yayımlandı
Öğrencimiz, Türkiye Kick Boks Şampiyonası’nda 54 Kiloda Türkiye Şampiyonu Oldu
Eaquals’dan Yabancı Diller Yüksekokuluna Akreditasyon Danışmanlık Ziyareti
Öğrencimiz Erkan Ergen, Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda Türkiye Üçüncüsü Oldu
Rektörümüz, Aydın Ticaret Borsası’nın Düzenlediği Coğrafi İşaret Belge Takdim Töreni’ne Katıldı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu