"Yerfıstığı Özütünden (Sütü) Transglutaminaz Enzimi Kullanarak Yoğurt Analoğu Üretim Olanaklarının Araştırılması" başlıklı projede, yüksek lisans öğrencisi Ece Büyükgümüş görev alacak.
Proje hakkında bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Selda Bulca, “Bitkisel ürünlerin tüketiminin yaygınlaşması, bitkisel kaynaklı bu hammaddelerin sağlık faydalarının ön plana çıkması ve sürdürülebilirlikte artış göz önünde bulundurularak yerfıstığı özütünden vegan veya vejateryan olarak beslenen kişiler için mikrobiyal trasglutaminaz enzimi kullanarak yoğurt üretimi gerçekleştirilecek. Üretilecek yoğurtların fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik, mikroyapısal ve duyusal değerlendirmeleri yapılacak.” dedi.
Proje çalışmaları Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında gerçekleştirilecek.
Üniversitemizde Birleşmiş Milletler Konferansı 2025’in Açılış Töreni Gerçekleştirildi
Rektörümüz, Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Heyeti’ni Makamında Ağırladı
Üniversitemizde, “Geçmişten Geleceğe Şehir, Kültür ve Medeniyet” Adlı Bilgi Şöleni Başladı
Öğretim Üyemiz, Bahçeşehir Koleji Kuşadası Kampüsü’nde Lise Öğrencileriyle Buluştu
Fen Fakültesi Öğretim Üyelerimizin TÜBİTAK 3501 Projesine Destek
Aydın MYO Öğrencilerinin 5 Projesine TÜBİTAK’tan Destek
Ziraat Fakültesi Öğrencilerine “Narko Rehber” ve “Narko Gençlik” Eğitimi Verildi
Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğrencilerinden TÜBİTAK 2209-A Başarısı
Öğretim Üyelerimizin Yürütücülüğünü Üstlendiği Erasmus+ Projesinin İlk Buluşması Gerçekleştirildi
"Gülümseyen Çocuklar” Sosyal Sorumluluk Projesi Başarıyla Tamamlandı
Uygulama & Kodlama :
Bilgi İşlem
Web Tasarım Grubu