Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Mühendislik Fakültesi’nde PLC Eğitim Seti Kurulumu Gerçekleşti

11.08.2022
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne 5 Adet PLC Eğitim Seti hibe eden Mitsubishi Electric, kurulumun ardından 7-10 Ağustos 2022 tarihlerinde PLC eğitimini gerçekleştirdi.

Mitsubishi Elektrik-Eğitim ve Üniversiteler Takım Lideri Gözde Güçyeter’in gerçekleştirdiği eğitime; Mitsubishi Elektrik’den Alper Yavuz, Mitsubishi-Çolban Elektrik’den Alperen Aydın, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Elektromagnetik Alanlar ve Mikrodalga Tekn. Anabilim dalı (ABD) Başkanı Doç. Dr. Coşkun Deniz, Elektronik Haberleşme ABD. Başkanı Doç. Dr. Yılmaz Kalkan, Bölüm Başk. Yrd., Kontrol ABD. Başk. Dr. Öğretim Üyesi M. Mine Özyetkin, Elektrik Mak. ve Güç. Elektroniği ABD. Başk. Dr. Öğr. Üy. Atilla Dönük, Elektromagnetik Alanlar ve Mikrodalga Tekn. ABD. Arş. Gör. Dr. İsmail Yariçi, Elektronik Haberleşme ABD Arş. Gör. Önem Yıldız, Elektronik Haberleşme ABD. Arş. Gör. Ahmet Hulusi Gülseren katıldı.

Mitsubishi Elektrik firmasının Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne hibe ettiği PLC Laboratuvar ekipmanlarının kurulum ve eğitimi ile gerçekleşen üç günlük etkinlik kapsamında ilk iki gün Mitsubishi Elektrik firması Eğitim ve Üniversiteler Takım Lideri Gözde Güçyeter tarafından Elektrik-Elektronik Mühendisliği Kontrol Laboratuvarında kurulum ve eğitim yapıldı 3. gün ise Alper Yavuz tarafından uzaktan eğitim ile PLC uygulamaları yapıldı.

PLC'ler ile ilgili eğitimi veren Mitsubishi Electric Eğitim ve Üniversiteler Takım Lideri Gözde Güçyeter eğitimde, Haberleşme Sistemleri hakkındaki güncel gelişmeleri aktardı.

Mitsubishi Electric tarafından üniversiteye hibe edilen PLC eğitim setleri sayesinde lisans ve lisansüstü öğrencileri derslerde, deneysel çalışmalarda, sanayi odaklı mezuniyet projeleri ve lisansüstü tezlerinde çalışmalarına farklı bir perspektif katabilecekler.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN