Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni Coşkuyla Gerçekleşti

26.06.2024
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, 26 Haziran 2024 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Yörük Ali Efe Salonu’nda gerçekleşti.

Törene; Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Böğrekci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Aköz, Aydın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gül Öznur Karabıçak, Köşk MYO Müdürü Doç. Dr. Fatih Mehmet Yılmaz, Sanayi ve Teknoloji Müdür V. Hacı İbrahim Buğdaycı, Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakkı Gözlüklü, akademik-idari kadro, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Mühendislik Fakültesinin 9. mezunlarını vermenin mutluğunu yaşadıklarını belirten ve öğrencilerin mezuniyetlerini kutlayan Dekan Prof. Dr. İsmail Böğrekçi, “Sevgili öğrencilerimiz, eğitim hayatınızdaki önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız. Önünüzde kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın olduğu bilinciyle yapacağınız çok şey var.  Mezuniyetinizi tekrar tebrik ediyor, sizlerin bugünlere gelmenizde pay sahibi olan ailenizi, ülkenizi, Üniversitemizi her yerde en iyi şekilde temsil edeceğinize inanıyorum. Bundan sonraki hayatınızda hepinize sağlıklı, mutlu, hayırlı ve başarılarla dolu bir ömür diliyorum.” dedi.

Öğrencilerin ve ailelerinin büyük bir çaba ve emek ile hak etmiş oldukları mezuniyetlerini kutlayan Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Hakkı Gözlüklü, “Mühendislik, bilim ve teknolojiyi birleştiren, sorunları çözen ve insan hayatını kolaylaştıran bir disiplindir. Sizler, bu bilgiyi ve yeteneği topluma fayda sağlamak için kullanacak, etik ve profesyonel sorumluluk bilinciyle hareket edeceksiniz. Unutmayın ki, mühendislik sadece teknik bilgi değil, aynı zamanda sürekli öğrenme, yenilikçilik ve ekip çalışması gerektirir.” dedi.

Geleceğin, öğrencilerin omuzlarında yükseleceğini belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem, “Sevgili mezunlarımız, sizler artık birer mühendissiniz. Akademik ve sosyal birikiminizi medeniyetimizin ve ülkemizin kalkınması noktasında sonuna kadar kullanacağınızdan hiç şüphemiz yok. Öğrenmenin bitmeyen bir süreç olduğu bilinciyle daima yeniliğe ve gelişime açık olun. Vefalı, adil ve dürüst olun. Ülkemizin ve medeniyetimizin sizlerin gayretlerine hep ihtiyacı olacak. ADÜ’yü her zaman en iyi şekilde temsil edeceğinizden hiç kuşku duymuyoruz.” dedi.

Mühendislik Fakültesi 2023-2024 Akademik yılı fakülte birincisi Kadir Çoral’a Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal İyem tarafından başarı plaketinin verilmesinin ardından,  Çoral, mezuniyet kütüğüne plakasını çaktı ve yaptığı konuşmada mezunlar adına öğretim üyeleri ve ailelere teşekkür etti.

Mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi ve Mühendislik Yemini’nin okunmasının ardından öğrencilerin keplerini atmaları ile tören sona erdi.

Mezuniyet fotoğraflarına EK'te yer alan dosyadan ulaşabilirsiniz.

Ek Dosyasını İndir
+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN