Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Mühendislik Fakültesi Laboratuvarlarının Temel Atma Töreni Gerçekleşti

21.06.2016
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Laboratuvarları’nın temel atma töreni 20 Haziran 2016 tarihinde Aydın Menderes Derslikleri’nin yanındaki alanda gerçekleşti.

Yaklaşık 6000 m2’lik alana kurulacak olan laboratuvarın temel atma törenine Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreterimiz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, idari ve akademik personel ile yüklenici firmanın temsilcileri katıldı.

Törende konuşan Prof. Dr. Cavit Bircan, Türkiye’nin örnek laboratuvarlarından birinin Adnan Menderes Üniversitesinde olacağını belirterek inşa edilecek binanın Üniversitemiz için son derece değerli olduğunu söyledi. Rektörümüz Prof. Dr. Bircan, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği’nin büyük araçlarının girebileceği, Gıda Mühendisliği Bölümü’nün çeşitli uygulama alanlarının olabileceği ve diğer mühendislik bölümlerinin kullanabileceği güzel bir laboratuvarın olacağını dile getirdi.

Rektörümüzün konuşmasının ardından önceden hazırlanan bir düzenekle temel atmak için düğmeye basıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, laboratuvarların Üniversitemize hayırlı olmasını diledi.

Saral Grup Yapı Tic. A.Ş ve Etken Gayrimenkul Yatırım İnş. San. Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığıyla tamamlanacak olan laboratuvarların 800 günde bitirileceği belirtildi.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN