Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Mühendislik Fakültesi İlk Mezunlarını Uğurladı

22.05.2017
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Mezuniyet Töreni, 18 Mayıs 2017 tarihinde Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti. Gıda, Makine ve İnşaat Bölümlerinden toplam 139 öğrenci, Üniversitemizden mezun olan ilk mühendisler olarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Törene, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Törün Özer, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Mühendislik Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Yunus Ali Çengel, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Halil Kırnak,  Fakülte akademisyenleri ve idari personelinin yanı sıra öğrenciler ve aileleri katıldı.

Fakülte tanıtım filmi ve ardından mezun öğrencilerin fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterisi katılımcılardan beğeni toplarken, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümünden Okt. Dr. Serkan Şeker ile Okt. Aytekin Kandemir’in piyano ve ney dinletisi alkış aldı.

Fakülte Birincisi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Azat Çapar yaptığı konuşmada, verimli geçen 5 yılın sonrasında meslek hayatına hazır hissettiklerini belirtirken, emeği geçen hocalarına teşekkür etti. Çapar, “Topluma faydalı bir mühendis olmanın yolu, topluma faydalı birey olmaktan geçer. Bu yolda yürürken bizi meslek hayatına hazırlayan hocalarımıza ve Üniversite yönetimine teşekkür ediyorum.” dedi ve barışın daim olduğu bir dünya dileğiyle sözlerine son verdi.

Kurucu Dekan Prof. Dr. Yunus Ali Çengel öğrenciler tarafından ayakta alkışlandığı konuşmasına, çok özel bir günde bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek başladı. Prof. Dr. Çengel “ Bu mezuniyet gününü görmek çok güzel, yeni kurulan bir Fakültenin zorluklarını aştınız  ama hayat yeni başlıyor, özellikle mühendislikte eğitim bitmiyor. Öğrenme isteğiniz hiç tükenmesin.” dedi.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Kırnak zorlu bir maratonu fedakarlıklarla bitiren öğrencileri tebrik ederek başladığı konuşmasında, “Teknik ve teknolojinin sürekli geliştiği bu sektörde bilgilerinizi taze tutmanız önemli. Yeni hayatınızda daha güzel başarılara imza atacağınıza dair inancımız tam.” dedi ve ailelere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Mezun olan öğrencilere akademik olarak gelişmiş, gözbebeği bir Fakülteden mezun olduklarını söyleyen Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, “Sizler gözbebeğimiz, Mühendislik Fakültemizin ilk mezunlarısınız. Allah yolunuzu bahtınızı açık etsin. Mezuniyetiniz hayırlı olsun. Size olan desteğimiz bugüne kadar nasıl gerçekleştiyse, bundan sonra da devam edecek. Tüm öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında ve meslek hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Mezuniyet töreninde Makine Bölümü öğrencilerinin “ADÜ Bize Alttan Almayı Öğretti” pankartı alkış alırken, İnşaat Bölümü öğrencilerinin keplerinin yerine baretleriyle sahneye çıkması renkli görüntülere sahne oldu.

Tören, Fakülte Birincisi tarafından yaş kütüğüne plaket çakılması, dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi, Mühendislik Yemininin okunması, mezun olan tüm öğrencilere mezuniyet belgelerinin dağıtılması ve kep atma bölümü ile sona erdi.

 

 

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN