Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Haber Merkezi

Mühendislik Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti

25.04.2018
Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Akademik Genel Kurulu, Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın katılımıyla 20 Nisan 2018 tarihinde ADÜ Restorant’ta gerçekleşti.

Mühendislik Fakültesi’nin 2017 yılında gerçekleştirdiği akademik ve sosyal faaliyetlerin sunulduğu Akademik Genel Kurul toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter V. Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Aslan, Daire Başkanları, Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personeli katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Mühendislik  Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Halil Kırnak, Mühendislik Fakültesinin 2017 yılında gerçekleştirdiği faaliyetleri ve  mevcut durumu ile ilgili bilgiler verdi. Mühendislik Fakültesinin henüz yeni sayılabilecek bir fakülte olmasına rağmen bütüm bölümlerinde %100 İngilizce eğitim vererek Üniversitemiz içinde saygın bir yer kazandığına vurgu yapan Prof. Dr. Halil Kırnak, “Fakültemiz öğrencilerin tercih sıralamasında hızlı adımlarla bölgemizdeki ve Türkiye’deki diğer Mühendislik Fakülteleri arasında yukarı sıralara ilerliyor. Öğretim üyelerimiz de Fakültemizi daha da ileriye taşımak için var güçleri ile çalışıyorlar.” dedi.

2017 LYS tercih sıralamasına göre Fakültenin örgün eğitim veren tüm devlet üniversiteleri arasında 27. sırada olduğuna değinen Prof. Dr. Kırnak, Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirilen sosyal etkinlikler, teknik geziler, öğrenci projeleri ve Fakültenin diğer imkanları konusunda da bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’ın, akademik personelimizin taleplerini dinlemesi ve sorularını cevaplamasının ardından Akademik Genel Kurul toplantısı son buldu.

+90 256 218 20 00
Faks : +90 256 214 66 87
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi
Merkez Kampüsü, Kepez Mevkii
Efeler / AYDIN